Nieuws Industriële Markten

Food – Jaarlijkse monitoring, grote verschillen in zoutgehaltes in alledaagse levensmiddelen

Volgens de Consumentenbond zijn veel producten in de supermarkt nog altijd te zout. Deze bond, naast de Hartstichting en Nierstichting, werkt samen met de levensmiddelenindustrie om het zoutgehalte binnen vele levensmiddelen te verlagen. Niet alleen de Consumentbond onderzoekt jaarlijks het zoutgehalte binnen ons voedsel, ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) monitort sinds 2009 jaarlijks het gehalte aan keukenzout (natriumchloride) in diverse levensmiddelen. De NVWA constateert een daling aan zout in voedingsmiddelen, maar het is nog niet voldoende.

Nederlanders krijgen per dag gemiddeld 9 gram zout binnen via bijvoorbeeld vleeswaren en brood, terwijl ze maar 1 gram nodig hebben en meer dan 6 gram zelfs slecht is. Te veel zout kan leiden tot een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Vandaar dat tot een zoutarmer dieet wordt opgeroepen.

Als perfecte zoutvervanger binnen de levensmiddelen voldoet het K+S KALI GmbH kaliumchloride food grade product en wel onder de productnaam KaliSel. Vele levensmiddelenproducenten zetten inmiddels KaliSel naar hun tevredenheid in.

Lees meer over dit product.

Brink Business – voor u met u.